Regelmatig wordt ons gevraagd hoe je het beste onze gegrilde produkten op kan warmen. Dat kan op verschillende manieren

Gegrilde produkten

Gegrilde produkten zoals gegrilde borrelhapjes, karbonades, drumsticks, bouten, kippeling en hele kippen kunnen het beste opgewarmd worden in de airfryer of in de heteluchtoven. Zo worden ze goed warm en het velletje wordt lekker krokant.

Airfryer
Zet de airfryer op 180 graden en verwarm de kip ongeveer 8 tot 10 minuten. Dit is afhankelijk van wat er in de airfryer zit natuurlijk. Controleer regelmatig of de kip al warm genoeg is.

Oven
Als u geen airfryer heeft is de oven ook een goed alternatief. Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren. Elke oven is anders.

Magnetron
Al worden de gegrilde produkten in de airfryer en in de oven het lekkerst, ze kunnen ook in de magnetron opgewarmd worden. In dat geval kunt u de kip gewoon in de zak laten waar ze bij aankoop in zitten en opwarmen op 600 a 700 watt. Hoe lang dat moet hangt bij een magnetron natuurlijk af van de hoeveelheid kip die in de zak zit. Er is wel een uitzondering, kippeling kan beter niet in de magnetron opgewarmd worden. Het wordt wel warm, maar het laagje paneer dat om de kip zit wordt slap.

Gegrilde produkten in saus

Voor gegrilde produkten in saus zoals hotwings, borrelhapjes in piri piri saus, beenham en spareribs ligt het iets anders. Omdat deze kip in saus zit kan dit het beste in de magnetron opgewarmd worden. Als u geen magnetron heeft kan het ook op een laag vuurtje/lage stand op het fornuis.

Wilt u het toch in de oven doen, dek de kip dan af omdat u anders de kans heeft dat de saus uitdroogt of zelfs verbrand.